Over Channah

Over Channah>

Achtergrond
In mijn jeugd lag de schaduw van de holocaust over ons gezin. Al het ongezegde verdriet en trauma ving ik als een antenne op en droeg ik met me mee. Ik ontwikkelde me als een aangepaste, observerende en solistische jong volwassene. Ik maakte keuzes uit de mal van gezin, onderwijs en sociale structuren. Ik had een gezin, werkte als docent en had een goed leven maar werd steeds ongelukkiger. Het werd tijd om los te laten en een periode van grote onzekerheid en angst brak aan.

Lichaamsgericht therapeut
Mijn weg omhoog begon met een opleiding lichaamsgericht therapie. Confronterend, eng en verbindend. Fysiek contact was mijn namelijk als baby en kind redelijk vreemd. Het beroep van therapeut paste onvoldoende bij mij. Mijn instelling en aanpak is meer praktisch, vanuit het hier en nu richting de toekomst. Tijdens de opleiding werd ik overvallen door een hevige depressie. Op de tweede dag van deze wanhoop kwam yoga in de vorm van mijn leidsman Ramana Maharshi op mijn pad. Zo begon mijn weg omhoog naar licht, liefde, heling en vernieuwing.

Yoga docent
Yoga leerde mij verantwoordelijkheid te nemen, mijn eigen pad te volgen en niet zo bang meer te zijn om nieuwe dingen aan te gaan. Nu meer dan 15 jaar beoefen ik yoga. In heb in binnen- en buitenland verschillende yoga opleidingen gevolgd. Ik geef (Ashtanga) Vinyasa les, ontwikkel workshops en lesmateriaal en ben docent bij verschillende Vinyasa Yoga opleidingen. Via Yoga Alliance ben ik gecertificeerd als E-RYT 500 en YACEP docent.

Coach, trainer en loopbaanadviseur
De meeste mensen komen bij mij met de vraag; wat past bij mij? Waar ben ik nou eigenlijk goed in? Daaronder ligt de vraag: wie ben ik in de kern? Hoe kan ik mijn bewustzijn meer ontwikkelen om mijn energie zinvol in te zetten? Mijn begeleiding is te omschrijven als objectief, integer en stimulerend waarbij thema’s met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en zingeving in werk aan bod komen. In de gesprekken krijg je meer inzicht in jezelf, je talenten en je drijfveren en het werk dat daarbij past. Ik ben goed in het inspireren van mensen met diverse achtergronden zodat deze vanuit eigen kracht en vertrouwen hun loopbaan een nieuwe impuls kunnen geven. Ik hanteer een praktische en oplossingsgerichte aanpak.

Meer dan 20 jaar heb ik als coach en trainer ervaring op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en loopbaan. Voor bedrijven vertaal ik wensen naar producten en diensten op het gebied van doorstroom en uitstroom (werk naar werk projecten). Ik ben NOLOC gecertificeerd.

 

Zie ook Ontwikkeladvies voor een gratis loopbaantraject!