Studiekeuze

Maak een juiste keuze en bespaar geld!

Wat studiekeuze betreft zijn we het helemaal eens met de woorden van Albert Einstein:
‘Men moet uitkijken met het preken van succes tegen jonge mensen als belangrijkste doel in het leven. Het belangrijkste motief voor het werken op school en in het leven, is plezier in het werken, plezier in het resultaat ervan en het begrijpen van de waarde van het resultaat voor de maatschappij.’

Simpel gezegd: we gaan op zoek naar wat jou plezier geeft, welke opleiding er bij jou past. Dat doen we niet alleen vanuit theorie maar je gaat ook echt zelf op onderzoek uit en maakt kennis met diverse beroepen. Of misschien komt er wel iets heel anders uit zoals eerst een jaartje reizen of vrijwilligerswerk doen in Afrika…..

Een verkeerde studiekeuze kan je veel geld kosten! Uit de cijfers van de IB-Groep blijkt dat er veel studenten zijn die een verkeerde studiekeuze maken. 30 procent van de eerstejaars hbo’ers stopt met hun studie, tegen een 25 procent van de eerstejaars universitaire studenten.

Hulp bij studiekeuze geeft zelfvertrouwen en hernieuwd inzicht zodat je concrete stappen zet richting een leven dat bij jou past. Kick-off vindt plaats met inzet van ons digitaal testbureau. In de daaropvolgende coachingsessies worden de resultaten uitvoerig nabesproken en is er daarnaast tijd voor bezinning, uitwisseling en ruimte om te ervaren wat je nu echt wilt en kunt.  Bel ons eens op dan kunnen we bespreken hoe we je verder kunnen helpen!